Při výběru vhodného kočárku pro vaši rodinu je třeba si nejdříve stanovit, které věci by měl daný kočárek splňovat, jaké od něho máte požadavky. Jde tak nejenom o barvu, tvar či styl, ale také o materiály, značku, typ kočárku, jeho vybavení, váha, rozměry i velikost korby.

Proto si můžete nejdříve projet nabídky různých výrobců kočárků a podívat se, jaké kočárky jsou v nabídce, jaké styly a v jakém provedení a nechat se inspirovat. Dále je důležité si uvědomit, zda bude kočárek převážně do terénu, na sport a výlety anebo hlavně jen na městské ježdění po zpevněných cestách. Podle toho můžete vybírat sportovní kočárek nebo kočárek s plastovými koly, elegantní nebo spíše sportovní.

žena s kočárkem

Dále také přemýšlejte, zda byste chtěli pořídit kočárek hluboký a následně další sportovní kočárek anebo zvolíte kočárek kombinovaný. U kombinovaného kočárku máte jeden podvozek a k tomu jak hlubokou korbu, tak také sportovní korbu. Díky tomu můžete klidně ze dne na den vyměnit hluboký kočárek za sportovní verzi a stále budete mít stejný podvozek. Má to spousty výhod. Můžete reagovat hned na potřeby dítěte, a když zjistíte, že se mu už v hluboké korbě nelíbí, chce lépe vidět a samo sedí, tak hned korby vyměníte a nemusíte hledat další vhodný kočárek a znovu si dávat spousty práce s výběrem toho nejvhodnějšího.

na procházce

I pokud si na ježdění a manipulaci kočárku s hlubokou korbou zjistíte, tak bude mnohem snadnější jen přeměnit korby a nemuset si zvykat na manipulaci s novým typem kočárku. Takže si při výběru kombinovaného kočárku dejte opravu ale záležet, protože s ním budete vlastně jezdit nejenom pár měsíců, ale let. Proto je dobré, aby byl kočárek opravdu kvalitní a vydržel každodenní ježdění a zátěž. Také je dobré, když si manipulaci s ním vyzkoušíte ještě před samotnou koupí, abyste věděli, že s daným kočárkem se vám opravdu dobře jezdí a manipuluje.