Říká se, že prvorodičky často svá děťátka přenášejí a neporodí v termínu. Nenechte se ale touto informací doslova pojmout, protože stát se může úplný opak, tedy aniž bychom vám to přáli. V dnešní době ale je medicína na tak pokročilé úrovni, že si skoro se vším dokáže hravě poradit a miminko https://zlinsky.denik.cz/zpravy_region/usmevave-skupinky-koledniku-doprovazely-i-slunecni-paprsky-20180108.html bude naprosto v pořádku, i když se na svět podívá trochu dříve, než mělo plánované.

obleceni

Výbavička pro miminko je tedy dobrá, pokud jí máte připravenou asi ve stejném čase jako si začnete pomalu balit tašku do porodnice. Samozřejmě, že až se miminko narodí, dostává nemocniční oblečení, ale některé maminky ho chtějí mít u sebe co nejdříve a co nejdříve si ho obléknout podle sebe. A tady začínáme opravdu na těch nejmenších velikostech, děti většinou mívají po narození kolem padesáti centimetrů. Dále se pak výbavička pro miminko bude lišit podle toho, zda porodíte miminko v zimních měsících nebo v těch letních. Pokud to bude v létě, budete nejspíš v těchto nejmenších velikostech pořizovat body s krátkým rukávem a také kojenecké kalhoty nebo kraťasy. I když některé maminky se děti po narození příliš vysvlékat, proto raději pořiďte i body s dlouhými rukávy. Pak se vám třeba budou hodit i pro další děti.

miminko

Pokud víte, že vaše miminko nejspíše bude větší cvalík, rozhodně můžete začít nakupovat od velikosti 62. Ale ať už bude miminko narozené v létě nebo v zimě, nezbytností bude čepička, na převoz z nemocnice, nebo i potom do kočárku na procházky. Nejenom, že bude chránit před chladem, ale ty tenčí i před nežádoucími paprsky slunce. Kupujte oblečení pro novorozence na Brumlíku, levné, ale zároveň kvalitní kousky, které něco přece jenom vydrží, aniž byste zruinovali vaši peněženku. Mají zde i přímo celé komplety do porodnice, což může být ideálním dárkem pro nastávající maminku, pokud máte například takovou ve svém okolí a sháníte pro ní a její miminko originální a zároveň praktický dárek.